Jezero Jasna

PA SMO ŠLI…

Pa smo šli…

prvič na izlet. priznam, tolikokrat sva že z Andrejem želela peljati Amelio nekam, pa je vedno nekaj prišlo vmes. Ali drenje, ali nevihta, ali lenoba 🙂

Ponavadi izgleda najino dogovarjanje za izlet tako: 

Andrej: Jutri bi nekam lahko šli.

Tanja: Lahko, ja valda, gremo nekam. Povej kam, pa si pripravimo že danes, da ne bomo pozno šli od doma. 

Andrej: Kaj če bi šli tja?m Kaj pa, če bi šli tja? Daj gremo raje tja.. Hm, kaj pa praviš na to destinacijo? …čez pol ure: 

Andrej: Eh, ne da se mi, nikam ne gremo. 😝

No in tako je prišla končno nedelja, ko je bilo res lepo vreme, Amelia je bila dobre volje, z Andrejem sva pa vedela, da želiva ali na obalo ali na Gorenjsko. In ker za prvič nisva želela tvegati zastojev na primorki, sva izbrala jezero Jasna. Že ko zagledaš jezero, obdano z gorami, zelenjem, naravno senco in začutiš svež gorski zrak, te prevzame. Lahko bi rekla, da je to jezero eno najlepših v Sloveniji, okoli katerega lahko vozičkaš, spiješ kavico ali poješ sladoled ter tudi kaj prigrizneš. Parkirala sva na parkirišču za jezerom, prva ura je zastonj, vsaka naslednja pa 1 eur. Fajn je, ker lahko plačaš kar z aplikacijo easy park in se ni potrebno mantrati z iskanjem avtomata. 
Amelii sva vzela s seboj itak preveč. Sploh igračk. toda ona je bila navdušena nad naravo. Velikokrat sva jo vzela iz vozička in ji dovolila opazovati jezero, okolico in ljudi okoli nje. Še najbolj je uživala na tleh na podlagi, na mehki dekici in se veselo obračala na trebuščka. Ko je zaspala, sta si mami in ati privoščila sladoled, nato pa še hamburger. Hrana je bila zelo draga. Za dva majhna hamburgerja in dve cockti sva plačala 25 eur. No, tukaj Gorenjci niso skromni, vsaj ne, kar se tiče cen 🙂 Ker pa se v gorskem svetu vreme hitro spreminja, je počasi že nakazovalo na nevihto. Amelio sva še nahranila preden smo krenili na pot, in kot je pri njej običajno, je v avtu kaj kmalu zaspala.
Četudi je pot do tja trajala 2 uri in smo nazaj grede potovali še dlje, saj je bil pri Celju zastoj in smo šli po stari cesti, je za izlet zadostovalo, da smo šli na pot ob 10h zjutraj.Vrnili smo se ob sedmih zvečer, Amelia se je doma še malo poigrala, nato sva jo skopala, okoli osmih je pa bogatejša za svoj prvi izlet kaj kmalu tudi zaspala. 
Z Andrejem sva videla, da izlet z dojenčkom le ni tak bav bav, kot sva prvo mislila. Potrebna je le organizacija, lepo vreme in dobra lokacija. In glede na to, kako lep izlet smo kot družina včeraj preživeli, verjamem, da bomo že kaj kmalu znova odkrivali lepote naše dežele. 

Za vse družinice, ki se kam odpravljate na enodnevni izlet: 

Za otroka potrebujete: 

– hrano ali zizo

– stekleničko z vodo če so na formuli

– rezervni bodi, hlačke, zokenčke, jopica

– pleničke in previjalna podloga

– termovka s toplo vodo za nego ritke med previjanjem

– deka/podlaga za na travo

– brisačka

– tetra pleničke

– rezervna dudica

– kapica ali klobuček

– sončna očala

– robusten voziček ali močno moško roko 🙂

– nosilka namesto vozička

Za vas potrebujete: 

– dokumente

– denar

– sončna očala

– voda in kak prigrizek za na pot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s