ZAZIBAJ ME V S(P)ANJE – TEST POSTELJICE MAMAROO SLEEP BASSINET

Nedolgo nazaj sem pisala o tem, kako se mamice spopadamo z uspavanjem malčkov, ko jih odložimo v posteljice. Med naštetimi možnosti sem omenjala, da malčka odložimo z zibanjem in kako fajn bi bilo, če bi se zibala tudi posteljica in imitirala zibanje v naročju. No, doletela me je ta čast, da v sodelovanju s podjetjem Minime z Amelio stestirava posteljico znamke 4moms mamaRoo sleep.  Posteljico sva imeli na testiranju 1 mesec in spodaj opisujem, kako se je obnesla. 


Amelia je ena mnogih dojenčic, ki ji s krči ni bilo prizanešeno. Z Andrejem sva poskušala mnoge kombinacije, a prav nobena ni zatrla v celoti procesa razvoja prebave. Črevesje se pač mora razvit in ko dete joče, hop v naročje. Ponavadi malčke črviči prav zvečer, takrat, ko bi vsi najraje spali in si odpočili. Zato je toliko večje veselje, ko otrok po napornem joku končno zaspi. Toda pravi izziv se tedaj šele začne. Otroka je namreč takrat iz nežno zibajočega naročja treba prestaviti v njegovo posteljico. Na trdo podlago. V hladnejše okolje. V posteljico, kjer ga ne obdaja toplina rok in močan stisk. V posteljico, ki trdno stoji na tleh in se ne ziba. In tukaj nastopi 4moms mamaRoo sleep. Zibka, ki te zaziba v spanje. Zibka, ki te zaziba v sanje. 

Tehnične podrobnosti:


znamka in model: 4MOMS MAMAROO SLEEP BASSINET

– Čvrsta in ravna spalna površina (smernice AAP, 2cm debelina vodoodporne vzmetnice)

– Posteljica mora ves čas za delovanje biti priklopljena na 220V

– Mrežasta pregrada za boljši pretok zraka

– 5 unikatnih načinov zibanja – posnemanje gibanja staršev 

– 5 hitrosti zibanja

– 4 različni beli šumi

– 4 jakosti zvoka

– bluetooth povezava s 4moms aplikacijo za upravljanje vseh nastavitev ter možnostjo časovnika do max 4 ure

1. Dan 18.5.2021 – preizkus okolja


Vsaka sprememba okolja je za človeka naporna. Predstavljajte si, kako mora biti naporno šele dojenčkom, ki komaj spoznavajo svet. Za njih je skoraj vsak korak sprememba, vsak nov prostor nepoznan, vse kar vidijo je novo. Zato je treba veliko vztrajnosti, da se otrok navadi biti drugje kot v naročju, ki je njemu najbližja oblika tega, kjer je bil 9 mesecev. Kupujemo gnezdeca, da bi imitirali varno zavetje, kupujemo gugalnike, da bi imitirali guganje…Kupujemo postelje, da bi.. spali!Ko sva z Andrejem prinesla domov posteljico, je Amelia bila zelo razdrazena od kolik. Ta dan je veliko jokala, saj ni in ni mogla čez dan zaspati. Zato sva sestavila posteljico šele proti poznemu popoldnevu, ko mi je le nekako zaspala v naročju. Tako. Sedaj pa bo. Vklopim zibanje, vklopim beli šum in jo počasi odložim v mamaRoo sleep posteljico. Prisežem, da ni minila sekunda, že se je slišalo drenje po celi hiši. Amelia se je ustrašila novega okolja. Posteljico obdaja mrežica, skozi katero se vije zamegljen pogled. Odejica, ki je bila ob robu, ni ustvarila občutka utesnjenosti, ki je dojenčkom všeč in Amelii res ni pasalo biti v tej zibki. Zato sva jo vzela ven in položila v gnezdo. Upala sem, da je to bilo zgolj začasno in si rekla, da če kaj, moram tako kot vsepovsod tudi tukaj biti vztrajna. Res sem si želela, da bi posteljica prihodnje dni pomagala Amelii kakovostno zaspati. 

1. Teden

Odločila sem se, da bom prvi teden testirala posteljico zgolj pri dnevnem počitku. Posteljica ima 5 načinov zibanja, 5 jakosti zibanja, 4 različne zvoke belega šuma in 4 različne jakosti zvoka. To je natanko 400 možnih različic, in med temi je zagotovo ena, ki bi Amelii lahko ustrezala, da jo umiri in zaziba v sanje. No po treh dneh tipkanja in jokanja in poskusov odlaganja in nastimavanja glasnosti in programov, se mi posreči najti kombinacijo, ki je iz popoldanskega drenja Amelio utišala v roku 10 sekund in ko me je posteljica rešila, da sem lahko šla na potrebo, brez da bi morala poslušati njen jok. Ko je sila, je pač sila. Ko sem se vrnila je Amelia na hrbtu dala vse štiri od sebe in.. SPALA!!! Dvakrat sem pogledala, če prav vidim in si zapomnila kombinacijo. V tisti želji po hitrem skoku na wc sem na hitro poklikala panelno ploščo in ji nastavila CAR RIDE na največjo jakost. Pa sej kdo pa v avtu ne zaspi? V kombinaciji s šumom vetriča na stopnji 4, je namaRoo sleep Amelio zazibal v spanje. Spala je natanko 17 minut 😂. Ko se je Amelia zbudila, sem izklopila posteljico. Zaradi preventive pred segretjem, je ventilator nadaljeval hlajenje. Zmotilo me je le to, da je kar precej glasen. Vendar ko je otrok buden, ali če globoko zaspi, ga načeloma naj ne bi zmotilo. 

2. Teden

Drugi teden sva se odločila, da posteljico prestaviva v spalnico in jo uporabljava pri nočnem spanju. Potem ko je bila Amelia med tednom večkrat po malem v njej, se je okolja že navadila. Kljub temu priznam, da me je bilo malo strah, kako bo v njej preživela noč, saj je vseeno posteljica kot neko ožje gnezdece – kar imajo dojenčki radi – toda neprespane noči si tudi nisem želela. Nastavila sem car ride zibanje na najnižjo hitrost, šuma pa tokrat nisem vklopila. Namesto tega sem si v spletni trgovini aplikacij naložila brezplačno aplikacijo in jo brez težav zelo enostavno nastavila ter povezala posteljico s telefonom. V aplikaciji sem lahko nastavila časovnik. Ko sem Amelio odložila skoraj še budno v posteljico, je bila začuda tiho. Ni se ustrašila ne zibanja, ne okolja. Po dveh minutah opazovanja okoli sebe je počasi zaprla oči in se zazibala v spanje. Časovnik je posteljico izklopil po 20 minutah. Takrat smo že vsi trije spali. Amelia je skozi cel teden podaljšala svoj nočni spanec brez hranjenja iz 3 na 4 ure. 

3. Teden

V 3. tednu sva nadaljevala z uporabo posteljice pri nočnem spanju, saj se je posteljica izkazala za super okolje, ki je Amelii ustrezalo. Z zibanjem nismo pretiravali, ponavadi najnižja hitrost in izklop po 15 minutah. Kar me je najbolj razveseljevalo odkar sem uporabljala posteljico je to, da Amelio več nisem rabila uspavati na rokah, pač pa sem jo budno odložila v posteljico in je sama samcata zaspala. Posteljica je svoje delo opravljala vrhunsko. Amelia je začela spati od 21.ure vsr tja do 02h in nato do 6h zjutraj. Končno smo se lahko malo odpočili in naspali. 

4. Teden

Ker je namen posteljice bil testiranje v večih okoliščinah, kako se posteljica obnese, sem se za zadnji teden odločila, da jo prestavim v njeno sobico in jo uporabljam pri dnevnem počitku. Naj omenim, da sem pri nočnem počitku uporabila spet staro posteljico in še enkrat me je preletela misel, ali bo ponovno sprejela svoje staro okolje. Kljub temu, da se stara posteljica ne ziba, je Amelia obdržala spalni ritem, ki ga je osvojila z MamaRoo Sleep Bassinet in nadaljuje v tem ritmu še danes. Pri dnevnem počitku sem ravnotako uporabila gibanje in beli šum. Amelia je v posteljici Mamaroo Sleep Bassinet spala čez dan tudi slabe 3 ure, kar je za dnevni počitek ogromno, prav tako pa se mi zdi, da se je precej odvadila biti v naročju, saj ne potrebuje mojega zibanja da bi zaspala. Glede na to, da je vedno težja in da je nošenje dojenčka tako dolgo, da zaspi, zelo naporen proces, mi je to bilo s posteljico prizanešeno. Amelia je tako v tej posteljici osvojila ne le daljši spanec, pač pa tudi kvalitetnejši, saj je v stanju budnosti bila veliko bolj naspana in aktivna.

Zaključek: Vsak novorojenček je drugačen. Ko sem prejela posteljico, sem bila skeptična ali bo ok ali ne. Čeprav imamo že mamaroo gugalnik, v katerem Amelia neizmerno uživa, pa je posteljica vseeno drugačna, saj kadar se otrok v njej ziba, ne vidi okoli sebe in je njegov pogled usmerjen večinoma v strop.. iz tega razloga se lakho otroci hitro ustrašijo. Ko sem jo prvič dala v zibko, je jokala. Ravno iz tega razloga, ampak sem vztrajala. Sčasoma je posteljico osvojila in se v njej pomirila. Zibanje jo je uspavalo in imitiralo naročje, tudi takrat, ko je jokala od krčev – stestirano ko smo jo jokavo položili v posteljico. Amelii je bil najbolj všeč car ride, saj tudi v avtu rada spi. Obstaja tudi kangoroo način zibanja ki posnema mamino naročje, ampak je Amelii car ride bolje ustrezal. Super se mi zdi tudi to, da lahko posteljico enostavno povežemo z aplikacijo in reguliramo tako zibanje, hitrost zibanja ter čas zibanja. Tako lahko zraven mirno zaspite, posteljica se pa čez čas izklopi sama. Amelie nisem puščala vso noč v zibanju, pač pa max 20 minut, toliko da je prešla v drugo, globljo fazo spanja. 
Posteljica je super rešitev za mamice, katerih dojenčki imajo težave s spanjem. Je atraktivna, varna in stabilna.. Z veseljem jo priporočim vsem mamicam, tudi tistim, katerih dojenčki lažje zaspijo. Ker definitivno bo dojenčkov počitek, četudi krajši, brez dvoma kvalitetnejši. 

Varnost: 10/10

Atraktiven izgled: 10/10

Uporabnost: 8/10 (ležišče je manjše velikosti, zato jo bodo dojenčki hitro prerastli)

Enostavni nadzor z aplikacijo: 10/10

Glasnost zibanja/ventilatorja: 7/10

——————————————–

Skupna ocena: 9/10

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s