Piklerjev trikotnik

Nedolgo nazaj, ko se je Amelia začela postavljati na noge, sva se z Andrejem odločila, da omare, košare od perila, predalniki in stoli niso več dovolj varni, da bi Amelii nudili pravo oporo pri naslednjem mejniku v njenem življenju. Iskala sva rešitve in dokaj hitro sva prišla do ideje, da bi Amelii nabavila piklerjev trikotnik. Marsikdo ne ve, kaj to sploh je. Zato bom v par stavkih povzela in napisala, zakaj je prav Pikler odlična naložba v vašega malčka.

Nežnost, naravno spodbujanje razvoja, svobodna igra in gibanje so bila glavna vodila priznane pedagoginje in pediatrinje Emmi Pikler.

Emmi je zagovarjala, da se otrok hitreje razvija, če mu dovolimo, da sam odkriva in spoznava svoje sposobnosti, hkrati pa ga pri tem ne omejujemo.

Pri tako majhnih, čutnih bitjih, nas seveda skrbi, da bi otroka kar tako pustili raziskovati svet, saj se lahko hitro pripeti kakšna nezgoda.

Zato so na podlagi Emminega pristopa k razvoju razvili pripomoček, ki omogoča otroku na varen način razvijati gibalno motoriko, pridobivati samozavest ter ga skozi igro in zabavo učiti zavedanja samega sebe in njegovega telesa.

Piklerjev trikotnik ni le plezalo, je igralo, je šotor, je rekvizit, ki lahko v domačem okolju pričara otroku ali čarobno vzdušje ali pa mu približa igro na drugačen, zabaven in poučen način.

Pravijo, da je gibanje povezano z inteligenco. Kako da ne, vsi gibi, vsa motorika, vsa logika, ki jo dojenček uporablja, da se nauči stabilno držati samega sebe, najti center ravnotezja in se z njim premikati, spodbujajo možganske celice k dojemanju in razmišljanju ter aktivno trenirajo nevronske povezave.

Zagotovo se najde tudi kakšna igračka, ki spodbuja otrokov razvoj, a pikler nudi vse obenem. Tako spoznavanje višinske razlike, kako se naučiti oprijema, kako varovati svojo glavo, kot tudi kako se varno spustiti in pravilno pasti.

Ja, strah je vedno prisoten. Toda pikler je zasnovan tako, da zaradi idealnih mer prečnih palic in njihove razdalje, dojenčku omogočajo občutek varnosti, saj lahko s svojo malo nežno ročico pravilno oprime prečno palico in se varno povzpne ali drži pokonci.

Piklerjev trikotnik je idealen tudi z vidika današnje evolucije, ki stremi vedno bolj k digitalizaciji naših življenj, s čimer ostro posega tudi v razvoj otrok, ki raje kot po igri zunaj, posežejo po telefonih in računalnikih. Pikler na nek način prinese občutek starih časov, ko smo se igrali zunaj na igralih in približa del te igre v domače okolje.

Amelii so piklerjev trikotnik naredili pri podjetju Štorklja novorojenček
ker ga odlikuje to, da nima nobenih zatičev ali vijakov, kamor bi se lahko otrok udaril, njegova nosilnost je odlična, za celotno zgodbo pa stoji mlado družinsko podjetje, ki se še posebej potrudi narediti in dostaviti brezhiben izdelek.
Zaradi vašega navdušenja so pri storkljanovorojencek omogočili tudi nakup s kodo TANJA15, s katero ga lahko naročite še ceneje.

Vsekakor menim, da je piklerjev trikotnik odlična naložba v razvoj in inteligenco vašega malčka, saj je primeren od 6. meseca in vse tja do 6. leta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s