BABYMOOV Nutribaby XL+

Pri Amelii sem dokaj hitro začela z gosto hrano, saj sva bili na adaptiranem mleku. Mislim, da še ni imela 4 mesece, ko je probala prvo bučko. Nikoli se nisem držala nekih smernic, pač pa sem vse delala po občutku. Če sem mislila, da je pripravljena, sem pač probala.

Ker sem želela, da so njeni obroki najbolj okusni in najbolj zdravi, kolikor so lahko brez vseh začimb, ki jih na začetku še ne smejo v tolikih merah konzumirati, sem se odločila nabaviti pri Hajdi.si Babymoov Nutribaby XL+ 5v1 mašinco, ki lahko sopari, odmrzuje, greje, sterilizira in meša. Zanimivo, kako lahko vse to najdemo v eni sami napravi.

Kot že pove ime, gre za ekstra large različico, ki omogoča pripravo večje količine hrane. To mi je bilo še posebej všeč, saj lakho poleg Ameliine hrane pripravim hrano tudi za naju z Andrejem in tako jemo vsi zdrav obrok.

  1. SOPARNIK: Soparnik je narejen v treh nivojih. Vsi trije nivoji so ločeni s pladenjčki, skozi katere prehaja para. Tako lahko hkrati soparim več različne hrane, katere okusi se ne pomešajo, v zbiralni posodi, v katero kaplja zdrava voda prepojena z zelenjavo in njenimi vitamini, pa lahko skuham tudi riž, stročnice, kašice in podobno. Skorajda ni bilo dneva prvih nekaj mesecev, da ne bi pripravljala hrane za Amelio v soparniku. Namreč z majhnim otrokom je soparnik še toliko bolj varen, saj se mi je enkrat zgodilo, da sem šla Amelio previt, zelenjavi na štedilniku pa je zvrela voda in swe je vse skupaj zasmodilo. Soparnik ima timer, zaradi tega je še toliko bolj varen.
  2. ODMRZOVALNIK: Kadar uvajamo gosto hrano čez zimski čas, ponavadi nimamo glih sveže zelenjave na vrtu. Zato si jaz iz vrta vedno pripravim domačo zelenjavo narezano na koščke in jo zamrznem. Tako jo lahko v Babymoovu najprej zdravo odmrznem, nato pa jo posoparim in ponudim čimbolj bogato z vitamini Amelii.
  3. GRELNIK: Babymoov deluje tudi kot grelnik stekleničk. Na pladenj položimo stekleničko z mlekom, označimo ali je bila v haldiniku ali na sobni temperaturi, označimo količino mleka v steklenički, in Babymoov segreje stekleničko skupaj z mlekom na pitno temperaturo za dojenčka. Super, kajne?
  4. STERILIZATOR: Ena najbolj praktičnih zadev pri tem velikem XL Nutribaby+ soparniku je izredno velik prostor za steriliziranje. Pladenjčki se odstranijo in tako dobimo extremno veliko posodo za steriliziranje flašk, dudic, cucljev, celo črpalko spravite noter. Zelo zadovoljna, v 10 minutkah je sterilizirano vse.
  5. MEŠALNIK: Mešalnik je v uporabi skoraj čisto vsaki dan. Ne samo, da zmešam Amelii hrano, čeprav jemo tudi koščke, ji kakšne večje kose mesa še vedno ponudim pomešane, ali večje testnine pripravim na manjše koščke, mešalnik uporabljava dnevno tudi midva z Andrejem, saj je odličen za pripravo smoothijev ali sadnih napitkov.

Mašinca je resda večja in zasede večji del pulta, kot kakšni manjši soparniki, ampak funkcije ki jih ponuja pa odtehtajo, da ne potrebujete še posebej dodatnih pripomočkov kot je posebej sterilizator ali posebej mešalnik.

Jaz sem zelo zadovoljna s tem in če bi vedela prej, to kar vem sedaj, bi si sama sebi kot mamici svetovala prav tega. Zato vsi, ki kolebate, ali kupiti ta soparnik ali ne, razen tega, da zavzame veliko prostora, njegove funkcije odtehtajo njegovo velikost.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s