Elodie Mondo – marela, ki bi šla z menoj na drug konec sveta

Izbira vozičkov pri prvem otroku je definitivno najhujša izbira, kar te čaka, ko zveš, da pod srcem nosiš malo bitje. Želiš si popolnosti, uporabnosti, povrhu pa mora bit še lep. Kar se tiče izbire navadnega vozička s košaro, pri Amelii nisva kaj dosti gledala na druge stvari kot na lepoto. No, imela sva srečo, da sva naletela tudi na soliden voziček. Ampak Amelia je rastla in rastla in počasi se njej v tisti vročini nekako ni ljubilo več biti v košari. Bila je tik pred tem, da bo samostojno sedela, ležati pa tudi ni več hotela. Čas je bil za marelo.

Ko sva z Andrejem rezervirala morje, sva vedela, da naju čaka še ta nakup. Športni del najinega vozička je bil prevelik in bi zasedel preveč prostora v prtljažniku, prav tako sva imela namen na morje vzeti toliko stvari, da sva se še ukvarjala z nakupom strešnega kovčka. Zato sva za morje iskala lahek, uporaben, na malo zložljiv voziček marela, ki bo zasedel čimmanj prostora na poti do morja, hkrati pa služil vsemu, kar sva od njega želela.

Potihem sem si vedno ogledovala Elodie mondo, ampak nisem bila najbolj prepričana, kako bi bil Andreju všeč. No, ko je nekega jutra rekel, ta mi je všeč in ko mi je pokazal na telefonu sliko Elodie Monda tistega z rožicami ki je daleč najlepši vzorec, sem vedela, da to ne more bit naključje. 14 dni pred morjem – odpravljali smo se na daljno Korčulo – je prispel. Najprej sem ga poslikala z vseh strani, ker sem ga tako občudovala. Tako lep je bil, v živo še lepši kot na sliki.

Zakaj sva se zanj odločila:

  • Elodie Mondo je eden izmed redkih vozičkov na tržišču, ki ima izredno podaljšano strehico – kar sva še posebej želela glede na to, da smo šli z njim na morje, kjer je bila Amelia skoz izpostavljena sončnim žarkom. Strehica ima tudi zaščitni faktor 50, tako da je bilo morje glede nevarnih sončnih žarkov res brez skrbi.
  • Strehica ima zadaj ogromen zračnik, saj se lahko zadnji del čisto odstrani in omogoči velik pretok zraka in zračenja v vročih dneh, kadar pa so dnevi hladni se pa z ježkom zapre in objame podlogo, tako da ne prepušča vetra, a kljub temu ohranja zračnost.
  • Bistven faktor nakupa je bila tudi teža vozička. 6,7kg enostavno razložiš kar z eno roko, medtem ko v drugi držiš otroka. To sem velikokrat prakticirala in se potihem bahala na kakih parkiriščih, ko so me gledale kakšne radovedne oči. V eni roki Amelia, v drugi pa jaz herojsko iz prtljažnika potegnila voziček in ga kot superwoman v trenutku odprla in je bil pripravljen, da sem vanjo odložila Amelio 🙂
  • Zložen voziček je tudi izredno nizek. Zaradi tega je ves čas na poti do morja potoval z nama v strešnem kovčku in ko sva ga potrebovala na trajektu, sva ga kar iz kovčka vzela ven in ga uporabila, nato pa na hitro pospravila nazaj.
  • Voziček Elodie Mondo ima spodaj veliko košaro, ki zadostuje tudi za precejšen nakup, kadar greste v trgovino. Zraven pa ob nakupu prejmete tudi nahrbtnik, ki paše točno v košaro in lahko vanj zložite vse stvari. Ko je treba marelo hitro pospraviti, kar je priročno predvsem na potovanjih, ali če obiščete pediatra, enostavno iz košare vzamete nahrbtnik, si ga oprtate na ramena, in vse vaše osebne stvari in pripomočki za dojenčka gredo z vami, brez da bi bili v skrbeh, da bi vam iz košare kaj nepričakovano ušlo.
  • Ker imam doma še eno marelo, ki sem jo prejela skoraj istočasno v eni nagradni igri, lahko še toliko bolj podam prednosti Elodie Monda. Namreč če postavim obe mareli eno poleg druge, je Elodie Mondo skoraj enkrat večji kar se tiče notranjega prostora. Posledično je nakup res za veliko časa, sedeči del je precej večji in udobnejši in ne utesnjuje otroka. V ta drugi mareli, ki jo imamo le za okoli hiše in po valovitem domačem terenu, saj mi je ni škoda, se Amelia počuti, kot da bi jo zložla v škatlo, ki ji je preozka, zato mi je pri sami uporabi Elodie Mondo precej bolj všeč, saj se otrok tudi če zaspi, lahko počuti bolj udobno.
  • Še ena izmed prednosti nakupa Elodie Monda je ta, da se ležalni del čisto poleže, tako je Amelia na začetku, ko še ni čsito sedela, velikokrat ležala v vozičku in uživala v udobni vožnji.
  • čeprav majhna kolesa na prvi pogled delujejo, kot da so bolj primerna le za mestni teren, pa so brez težav prestala tudi makadam, tlakovita mestna tla in travnate površine.
  • A sem že omenila da je najlepši med vsemi?

Kakorkoli obrnem, Elodie Mondo je bil najboljša odločitev in investicija lanskega poletja. In čeprav izgleda mestni voziček, primeren le za asfalt in ceste, naj vas ne zavede takoj. Čeprav verjamem, da obstajajo marele s kolesi, ki so primarno narejene za težje terene, pa zagotovo vem, da nimajo ostalih super lastnosti, ki jih ima Elodie Mondo.

Če bi se še enkrat odločala za nakup marele, bi zagotovo še enkrat izbrala Elodie Mondo.

Če si pred nakupom in si želiš še kakšen popust, ga s kodo TANJA15 dobiš pri www.hajdi.si še ceneje. In od letos tudi v novih barvah prečudovite nove kolekcije. Zraven pa se bo odlično podala tudi elodie športna previjalna torba, v katero boš zagotovo spravila popolnoma vse, kar boš na poti potrebovala.

IG TV video predstavitev najdeš na tem linku: https://www.instagram.com/tv/CTtrCAiICZM/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s