3. del: Najprej ni šlo vse po planu..

Instagram so preplavile novice o premnogih nosečnostih slavnih parov. Mrs. in Katka Bogataj sta oznanili svojo dolgo pričakovano nosečnost. Maminazgodba, ki je la skozi 9 postopkov IVF je končno dočakala plusek. Ob vsem tem navalu lepih novic, sem se za trenutek ustavila in se zahvalila, da je tokrat bilo tako enostavno. Pred Amelio namreč ni šlo vse po planu.

Najprej sva čakala sedem mesecev za prvi plusek. in le ta je kaj hitro zbledel. Namreč v 6. tednu je plodek bil totalno nerazvit, komaj so ga našli z ultranaprednim ultrazvokom, potem ko so me v ZD že skor poštemplali, da gre za izvenmaternično nosečnost, so v ukc potrdili da je vsaj na pravem mestu vendar ni ok. Tako je prvi poskus moral zapustiti moje telo in šele po dveh mesecih sva lahko poskusila ponovno.

Nekje sem prebrala, da po splavu dokaj hitro zanosiš in očitno sem v to tako verjela, da je Amelia prišla točno tri mesece za prvim splavom ali skoraj eno leto za tem, odkar sva se odločila da si bova ustvarila družino.

Takrat je bila črtica zelo močna proti prvi in nekako sem vedela, da ta mali picek je pa dovolj močan in zdrav da se bo obdržal. In 9 mesecev kasneje je prišla Amelia.

V tem času, ko sem tudi postala bolj aktivna na instagramu, sem naletela na veliko zgodb, srceparajočih zgodb mamic, ki so leta in leta poskušale ustvariti družino, a jim po naravni poti ni bilo dano. Zaradi tega sem se po navalu vseh tistih zgoraj napisanih novic počutila hvaležno, ampak še vedno s polno sočutja in spoštovanja do vseh, ki pa se še vedno trudijo zanositi in priti do svoje majhne dišeče štručke. Verjamem da ima vse svoj namen in da če si nekaj močno želiš, lahko to tudi privabiš. Tako da vsem, ki se trudijo še vedno ustvariti majhne kepice, pošiljam veliko lepih misli in želja, da se vam to kar želite, ustvari čimprej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s