8. del – Nifty rezultat

Ko sem prišla iz ginekološkega pregleda, me je doma čakala kuverta. Kuverta, za katero najprej nisem bila prepričana ali je prava ali ne, zato sem jo pograbila in se hitro odpeljala do kolegice.

Daj hitro odpri pa poglej.

Jaaa, Nifty rezultat je. Ti poslikam, zbrišem spol pa ti pošljem po telefonu.

Daj poglej vsaj, če je vse ok.

Vse je BP! Nizko tveganje za vse nepravilnosti.

Uf. Kamen od srca. Skala iz glave. Tako, kot sem zadihala tisti dan, nisem celih 37 let. Ja, toliko jih že štejem. Zato sem še posebej hvaležna Nifty testu podjetja Geneplanet, ki poskrbi, da smo tudi mamice v starejših letih nosečnosti, lahko brez skrbi. Sploh, ker je v naši starosti tveganje za morebitne napake precej večje, kot pri mlajših mamicah.

In šele sedaj, ko vidim, kakšno olajšanje ti prinese misel na to, da je bebi z več kot 99% natančnostjo brez kromosomskih napak, sem še bolj hvaležna, da sem se odločila za test. Zato nosečke moje, ne odlašajte. Če ste med tistimi, ki ste starejše nosečke ali niste prepričane v sebi, da je vse ok, nobena cena ni previsoka za vaš notranji mir. Za brezskrbno nosečnost. Za to, da veste, da je z vašim otročkom vse vredu. Seveda obstaja možnost da test odkrije tudi nepravilnosti, zato ga v prvi vrsti delamo, a s tem, ko imaš informacije in znanje, se na podlagi tega dosti lažje odločiš o nadaljnjih postopkih. Če pa so rezultati brezhibni, imaš pa v nosečnosti eno veliko breme manj. Že tako je preveč dela z izbiro vozička in opreme in naj bo vsaj ta, kar se da, brezskrbna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s