9. del – KAJ ZA VRAGA???!!…

Z napotnico, ki mi jo je dala ginekologinja, sem se naročila v diabetološko ambulanto v UKC Maribor. Čez par dni me je klical diabetolog iz UKC, ki se ni niti predstavil, in me v telefonskem posvetu povprašal kako to, da sem imela povišan sladkor.

Pa čuj od Frama do Maribora znorim na cesti, ko vidim kak folk nea zna vozit, pritisk mi dvigne na 160/120, trobo v avtu skor skurim, potem pa še moram v garažni hiši plačat 1,5€ začetno uro, zato da ob sedmih vjutro, ko še vsi spijo, jaz dam kri. Zato mi pokaže 5.1. Od stresa. Od psihe. ker mi je slabo ob misli, da če bi blo 5.0, nebi rabla čisto nič od tega delat. Zdaj pa je 5.1 in je cela štala. Kr naenkrat mam štempl na čelu da bom strošek za zdravstvo, če bo moj bebi mel več kot 4 kile. Sam da veš, zjutraj je kazalo 4,6 na mojem merilčku…

Kako olajšanje bi čutla, če bi mu lahko to zabičala nazaj, a se vgriznem v jezik. Itak mi nosečniški hormoni delajo na polno in sem še toliko bolj razdražljiva, a se vljudno zadržim. Pove mi, da me bo klicala sestra in se z mano dogovorila o nekem predavanju o zdravi prehrani.

In res, čez eno uro dobim klic, da se vidimo takrat in takrat ob tej uri.

Ko pride ta dan, se odpravim do te učilnice kjer me pričaka sestra in še ena nosečka. Po nekaj njenih stavkih naju gleda obe prisotni in izjavi – kaj je moj glas preveč freh?

Očitno je zaznala v najinih odgovorih, da nama ni dala najboljšega prvega vtisa ampak ga je vseeno hitro popravila. Moram rečt, da mi samo predavanje o zdravi prehrani ni bilo tako napačno. Čeprav se tudi sama dokaj zdravo prehranjujem, pa delam velikokrat prekrške (Mc Donalds, pohano itd). A tega v nosečnosti res manj.

Predavanje je trajalo eno uro, nato pa bi naj sledil konec tedna pregled pri diabetologu. S seboj bi morali prinesti le dnevnik naših meritev, za začetek 6x na dan.

Ko sem prišla domov, me je čakala kuverta z ambulantnim izvidom diabetologa ter dve napotnici za odvzem krvi. Kaj za vraga pomenijo vsi ti hieroglifi krvnih preiskav, če sem pa že dala kri? In kaj za vraga dela njegovo ime na vrhu ambulantnega izvida? Zdaj mi je šele postalo slabo. Ojoj, on je ja moj diabetolog.

Se nadaljuje..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s