15. del – ZAKAJ ME VSE TAKO SRBI?

Spomnim se, da je bila nedelja. Zjutraj smo šli na sejem in tržnico, kjer so se mi zasvetile velike, debele, že na oko prevelike jagode prepopolnoj oblik, da bi bile “normalne”. Ampak ko si noseč in si lačen se ti v okah sveti skoraj vse, kar rad ješ.

Poleg zelenjave sva vzela še tiste jagode, ker jih imava oba zelo rada in ker jih jeva skoraj vsak drugi dan. No, izkazalo se je, da so me bile bolj kot ne same oke. Pojedla sem glih 3 4 jagode, ostalo pospravila.

Suha koža na trehuhu me je spremljala že v prvi nosečnosti, a sem jo z veliko količino olja uspela ohranjati prožno. V nedeljo zvečer sem tako bila prepričana, da me na trebuhu srbi koža zaradi širjenja in izsušenosti..

V ponedeljek sem pojedla še preostanek jagod in tako za nekaj dni zadovoljila moje potrebe po tem “slastnem” sadežu.

V sredo in četrtek me je koža na trebuhu začela zelo srbet. Tako zelo, da sem se sčohala skoraj do krvi.. po vsem telesu so se pojavile pikice, ki so nakazovale, da se moje telo z nečim od znotraj bori..

Ko sem v četrtek šla v posteljo, sem potrebovala dve uri, da sem zaspala. Enostavno se nisem mogla nehat praskat. Vse me je srbelo. Celo telo. Kreme niso pomagale, bilo je grozno. Povrhu pa še noseča 😦

V petek zjutraj sem imela po trebuhu že otečene izpuščaje in takoj sem ginekologinji poslala fotografije.

Skoraj takoj sem prejela klic nazaj in navodilo: pod nujno še danes k dermatologu!

Se nadaljuje…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s